Kunder hemsidor till företag

Nedan följer ett urval av hemsidor och jobb vi gjort till olika kunder.

Nordic Access Konsult engelsk hemsida

Nordic Access hemsidaAffärskonsulten Jörgen Bjurling på Nordic Access Konsult hjälper företag att etablera sig, lansera nya produkter och förbättra sin försäljning på hela den nordiska marknaden. För den nya hemsidan var det viktigt att förmedla lokalkännedom och fackkunskap. Från kundens egna arkiv och stock photos valde vi ut bilder från huvudstäderna, med folkgrupper som fick symbolisera marknaden i respektive land. Sidan är också förberedd med en blogg där nyheter och aktuell info för deras kunder läggs upp.

Hemsidan är på engelska då den till stor del riktar sig till internationella bolag och har ett enkelt och tydligt kontaktformulär. 

Vi hjälpte också till att anpassa deras Facebooksida och LinkedIn-sida till samma grafiska språk samt justera inställningar för största genomslag. 

Continue reading →

Hemsida till Kustjagaren swimrun

Kustjagarens webbsidaEn av sveriges mest omtyckta swimrun tävlingar är Kustjagaren. Tävlingen organiseras av eldsjälen Stefan Åsman och ett stort antal funktionärer och medhjälpare. Över 300 deltagare simmar de 4300 metrarna och springer 26 kilometer genom Karlskronas skärgård.

Tävlingen avgörs i början på juli men brukar fullbokas 9-10 månader i förväg. Loppet har vuxit i popularitet för varje år och var till slut tvungna att uppdatera sin hemsida för att tydligt hantera och sprida information inför och efter loppet. Vi ville förmedla farten, prestationerna och upplevelsen som deltagarna får med sig och samtidigt skapa en tydlig informationsplats med möjlighet för partners att visa upp sig.

Tävlingen använder också andra informationskanaler som Facebook och Youtube och vi jobbade för att ha ett bildspråk och färgval på hemsidan som i de andra kanalerna och länkar mellan dem samt har inbäddat material från Youtube och Facebook på hemsidan. Allt för att ge en så levande upplevelse som möjligt.

Continue reading →

Ny webb till sveriges äldsta flagg-tillverkare

Ny hemsida FlagghusetFlagghuset i Åkersberga är sveriges äldsta flaggfabrik. Tack vare stor kompetens och engagemang har de fått leverera flaggor till olympiader, kungabröllop mm mm. Förutom flaggor leverera de också flaggstänger och en stor variation av reklamtryck på textil.

Nu var deras hemsida i behov av uppgradering och vi är stolta att de valt oss som leverantör. Eftersom en flagga är en visuell produkt valde vi en design som verkligen framhäver flaggorna – det skall inte vara något tvivel om att Flagghuset “lever flaggor”.

Med försäljning både till privatpersoner och företag/institutioner samt en bred produktportfölj var det viktigt att få en logisk indelning av produkterna. Detta gjordes genom två samtidiga navigeringsmöjligheter på hemsidan – dels på produkttyp dels på kundtyp. Deras webbutik ligger sedan tidigare på en separat sida. Vi har också påbörjat ett långsiktigt arbete med SEO för att förbättra deras synlighet på Google som tidigare inte avspeglat deras marknadsledande position.

Efter att ha samarbetat med detta företag kan jag inte annat än varmt rekommendera att köpa svensk flagga från Flagghuset!

Continue reading →

Webbtjänsten Psykologonline.nu

Psykologonline terapitjänst på nätet

Vi är stolta över att ha byggt hemsidan för webbtjänsten psykologonline.nu som erbjuder terapi på nätet genom telefonsamtal, videosamtal samt chatt med psykolog.

Tidsbokning på hemsidan

Webbsajten innefattar även kalendrar och möjlighet för besökaren att boka tid hos psykologen direkt på hemsidan.
Hemsidan erbjuder förstås också beskrivning av tjänsten så att sidbesökaren får ett hum om hur det hela går till och när det är lämpligt att använda denna webbtjänst.

Genom intervjuer och samtal med PsykologOnline kom vi fram till en atmosfär på sajten som utstålar lugn och trygghet, möjligheter och som förmedlar känslan av att de är en vänlig utpost.

För alla som har något att förbättra i sitt liv – och vem har inte det – kan vi varmt rekommendera en konsultation hos de duktiga psykologerna på PsykologOnline.nu. Läs mer om tjänsten här.

Continue reading →

Hemsida till konsulten Lönebyrån

Konsult hemsida LönebyrånEkonomikonsulten Lönebyrån är som namnet antyder konsult inom lönehantering där de hjälper medelstora och större företag att rationalisera sin lönehantering.
De behövde en lätthanterlig sida med tydlig och övertygande information om sina tjänster. Vi hjälpte dem hitta en modern och kompetent design samt med att föra över information från den gamla hemsidan.

Continue reading →

Webshop till utbildningsföretaget Branschutbildarna

Webshop utbildningsföretag BranschutbildarnaFöretaget Branschutbildarna är ett av de största svenska företagen inom utbildning för byggsektorn. De hade tidigare en hemsida som de själva administrerade och behövde modernisera, strukturera upp innehållet samt förenkla administrationen. Detta tillsammans med en webbshop där de kunde sälja sina onlinetentamen och andra kurser.

Vi ordnade en design med teknisk touch, samt bistod med att flytta över information från gamla sajten till den nya. Genom adminpanelen kan de lägga till nya kursdatum, ändra information om kursplatser, lägga till sidor, se ordrar och mycket annat.

Det hela installerades på en server som de själva administrerar.

Continue reading →

Recum redovisningsbyrå hemsida

<img loading=Redovisningsföretaget Recum hade en hemsida sedan tidigare men behövde förnya den då den gamla var mycket omodern. De ville ha en hemsida som direkt visade deras hemvist Stockholm och därför valde vi ett bildspel med stockholmsmotiv och med informationstexter till.

Detta är en typisk presentationshemsida utan några extrafunktioner.

Självklart valdes en ganska konservativ design med tanke på branschen, men man ville ändå ge den en personlig prägel och det får den genom den valda blå färgen.

Continue reading →

Lawring

Lawring Juristbyrå

Juristen Kristina Lundeberg i Stockholm behövde en hemsida till sin Juristbyrå Lawring. Hemsidan skulle vara enkel att underhålla utan att behöva ringa en webbdesigner varje gång. Eftersom byrån är specialiserad på familjejuridik så skulle sidan inte vara alltför sober utan på ett personligt sätt presentera byrån och dess tjänster.

Vi gjorde en enkel, seriös design som är lätt att redigera själv tack vare att innehållet administreras i WordPress.

Continue reading →

Mredy.com

Annonssida i Irak
Sedan ett antal år sköter vi underhåll och utveckling av Iraks största marknadsplats och en av landets absolut största inhemska sajter, Mredy.com. Sidan har vuxit enormt och vi har fört över sajten till uppgraderad hårdvara samt optimerat systemet och databasen så att det kan hantera trafiktoppar på över hundra sidvisningar per sekund.

Anropen till databas optimerades

Vi fick uppdraget att lösa prestandaproblemen på hemsidan. Under genomgång av koden hittades flera punkter i databasanropen som kunde optimeras och som sammantaget tog ner använd servertid till en fjärdedel när varje sida skapas. Vi kunde också förbättra hur bilder och oförändrade resurser levereras till besökarnas webbläsare (cachning). När optimeringarna installerades steg trafiken med 25%. Nu finns också en plan färdig för vidare utveckling så att hemsidan klarar av nästa års trafikökning.

Continue reading →