Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mrweb/public_html/wp-content/themes/theme1020/header.php on line 62

Mobilanpassa hemsida / responsiv webdesign

Behöver du hjälp med att mobilanpassa din befintliga webbsida? Eller bygga en mobilanpassad hemsida från grunden? Allt är inte självklart när man ska mobilanpassa hemsida.

Nya “regler”

Sedan april 2015 så har Google ändrat så att hemsidor som inte är mobilanpassade hamnar mycket längre ner i sökningarna. De bedömer att det finns så gott om mobilanpassade sidor nu och att användarna har större glädje att komma till en sådan. Detta gäller såklart bara om sökningen görs från en mobil enhet. Du kan läsa mer om detta här.

Anpassa eller nytt?

MrWeb kan hjälpa dig anpassa din hemsida till mobila enheter som iPhones, Android-mobiler och iPad / tablets. (Kallas ibland att göra hemsidan responsiv.) I de flesta fall kan vi göra anpassningen för dessa enheter utan att behöva ändra designen på er hemsida på vanliga datorer. Det blir helt enkelt bara så att sidan är mer lättanvänd i mobilen/tableten.

Mobilanpassa hemsida

Mobilanpassa WordPress

Om du har en WordPress-baserad hemsida kan du inte komma till en bättre plats. MrWeb har mobilanpassat mängder med WordPress-sajter så vi har erfarenheten av hur teman kan behöva anpassas för att funka i en mobil och tablet.

En del förespråkar att det är lika bra att bygga en helt ny hemsida från grunden. Har du en äldre hemsida kan det vara lika bra att göra det, men har du en relativt nybyggd eller välfungerande webbplats och inte vill lägga ut pengarna på att göra hela jobbet igen så går det faktiskt bra att mobilanpassa din befintliga design.
Det krävs kanske lite mer av oss som jobbar med anpassningen men i de flesta fall blir det precis lika bra och billigare att mobilanpassa din befintliga sida. Ring oss och låt oss titta på er sida så berättar vi mer och kan också ge ett pris på mobilanpassningen av er hemsida.

Till skillnad från att bygga hemsidan från grunden kräver mobilanpassningen inte heller särskilt mycket av dig som sajtägare. Du kan fortsätta jobba med dina kunder, så gör vi anpassningen. Detta är möjligt eftersom design och innehåll redan ges av hur webbsidan ser ut på dator.

Hur funkar det sen då – när sidan är mobilanpassad?

Ja du kanske undrar hur du underhåller din sida sedan när mobilanpassningen är gjord? Jo i de flesta fall, t.ex. om du har WordPress i grunden, så är det bara att göra precis som vanligt. Vad vi gjort under mobilanpassningen är att ändra hur det innehåll som hör till varje sida presenteras. Innehållet i sig är på så sätt inkapslat och därför kan du administrera det som vanligt. Du behöver alltså inte skapa nya sidor etc.

Kontakta oss idag för att börja mobilanpassa hemsida!